به گزارش روابط عمومی شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس، در دومین روز از نمایشگاه بین المللی محیط زیست، دکتر افشین معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و دکتر انصاری معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست با حضور در پاویون محیط زیست استان هرمزگان بهمراه مهندس مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت از محیط زیست هرمزگان، از غرفه شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس بازدید کردند.
در این بازدید در ابتدا مسیحی تازیانی به تشریح تاریخچه ای از اجرای پروژه ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس و حل چالش ورود فاضلاب خام به دریا پرداخت و اذعان داشت: با حاد شدن مسئله ورود فاضلاب به دریا و در پی چاره جویی شرکت آبفا استان در سال 94، تصفیه خانه فاضلاب به بخش خصوصی سپرده شد تا فاضلاب تصفیه و سپس به دریا ریخته شود.
وی با بیان اینکه اما متاسفانه در مدت چند سال کاری از پیش نرفت و نتیجه ای حاصل نشد، گفت: این موضوع منجر به تصمیمگیری استان برای خلع ید شرکت مذکور شد و در نهایت با رایزنی های زیاد مسئولان استانی و کشوری صنایع مستقر در غرب بندرعباس این مسئولیت را عهده دار شدند و سرمایه گذاری در قالب کنسرسیومهای جدید شکل گرفت.
مسیحی ادامه داد: در نهایت طرح بزرگ ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس با هدف تصفیه، بازچرخانی و استفاده مجدد از آن در صنعت در راستای حل بزرگترین چالش محیط زیستی استان و همچنین تامین پایدار آب مورد نیاز صنایع کلید خورد، یکی از اهداف مهم این طرح، تکمیل چرخه پساب و بازچرخانی منابع آبی است تا بتواند در شرایط بحرانی حال حاضر به عنوان راهحلی برای مدیریت منابع آب عمل کند.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست هرمزگان تاکید داشت: از زمان آغاز این پروژه، هیچ مجوزی برای احداث آب شیرین کن صادر نشده است و اجازه ای برای استفاده غیرمسئولانه از این پتانسیل ندادیم،تلاش شده است تا با بهرهگیری از منابع بخش خصوصی و ظرفیتهای محلی، تحولاتی بنیادین در مدیریت محیط زیست منطقه ایجاد شود.
در ادامه این بازدید، دکتر بینایی مشاور ارشد اجرایی شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس، با ارائه توضیحات تکمیلی از دو فاز فرعی این پروژه سخن گفت و تشریح کرد: با توجه به وجود بافت فرسوده در بسیاری از مناطق شهر بندرعباس، آب دریا به شبکه فاضلاب نفوذ می کند و باعث لب شور شدن فاضلاب می شود که نیاز به تصفیه تکمیلی و شیرین سازی پساب را به طرح تحمیل کرذه است.
وی ادامه داد: شرکت در راستای حل بنیادی این معضل و همچنین جلوگیری از ورود فاضلاب خام به خورها و ساحل از طریق بافت فرسوده، در قالب مسئولیت اجتماعی با شرکت آبفا استان همکاری کرده و هزینه انجام این کار را عهده دار شده است که فاز هفتم و هشتم ما در این جهت انجام خواهد گرفت.
دکتر بینایی یادآور شد: بازسازی خطوط لوله فرسوده جمع آوری فاضلاب شهری در ابتدای کار و با توجه با شرایط آن روزها به عنوان راه حلی برای جلوگیری از نفوذ آب دریا به شبکه جمع آوری امکان پذیر نبود چرا که اولویت اصلی حل معضل محیط زیستی فاضلاب شهر بندرعباس و تامین آب صنایع به عنوان سهامداران این ابر پروژه است و بازسازی خطوط در ابتدای راه کار را با تاخیر مواجه می کرد بنابراین سهامداران هزینه بیشتر با تاسیس آب شیرین کن و شیرین سازی پساب را بر تاخیر در تحویل آب ترجیح دادند.
در پایان و با ارائه این توضیحات، معاون علمی رئیسجمهور این پروژه را کار بسیار ارزشمندی بر شمرد و تاکید داشت کار بسیار بزرگی در حال انجام است.
گفتنی است، این پروژه بهعنوان یکی از کلیدیترین طرحهای محیط زیستی استان هرمزگان و کشور است که نقشی حیاتی در حفظ و بهرهوری پایدار از منابع طبیعی منطقه، نجات سواحل خلیج فارس و اکوسیستم دریا و همچنین تامین پایدار آب مورد نیاز صنایع، ایفا میکند.